Dood meisje in Amsterdamse bos blijkt gewurgd | Kim Kerkow

Kim Kerkow

In het Amsterdamse bos bij Amstelveen is vandaag een jong meisje dood aangetroffen

Update 13 januari 1997Het gevonden meisje is Kim Kerkow (10) uit het Noord-Duitse Varel, die sinds donderdag werd vermist. De omgeving van Varel was al door zevenhonderd manschappen van leger en politie afgezocht.

Kim blijkt door verstikking om het leven te zijn gekomen. Volgens de politie is zij niet gewurgd, maar niet duidelijk is op welke wijze haar dan wel de adem is ontnomen. Sectie op het lichaam heeft geen sporen aangetoond van seksueel geweld.

Kim kwam donderdag niet thuis na een bezoek aan twee vriendinnen. Op de route naar de ouderlijke woning werden haar fiets, een handschoen en een spuitbusje met traangas gevonden. Toen is meteen groot alarm geslagen.

Getuigen hebben omstreeks het tijdstip van verdwijning in Varel een vrij zeldzame Mercedes 850 CSI gezien. Aan de hand van het nummerbord stelde de politie vast dat de auto in 1995 is gestolen en sindsdien nooit meer is gesignaleerd.

De Amsterdamse politie ondersteunt de Duitse politie in het onderzoek naar de ontvoering van Kim. Het tien man sterke rechercheteam dat na de vondst van het meisje werd geformeerd, probeert na te gaan hoe en via welke route Kim door Nederland is vervoerd.

Update 15 januari 1997:
Rolf Diesterweg (34) wordt in de woning van zijn ouders in Horumersiel bij Varel gearresteerd na een tip van 2 beambten bij de Duits-Deense grens. Diesterweg blijkt recidivist: 18 jaar geleden doodde hij in zijn woonplaats Sylke Meyer (12). Diesterweg bekent vrijwel direct.

Update 16 april
Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat Diesterweg zich ook nog aan andere kinderen vergrepen heeft.

30 Oktober 1997
Diesterweg staat terecht in Duitsland voor de moord op Kim en het sexueel misbruik van 2 andere kinderen.

8 december 1997
Diesterweg wordt tot levenslang veroordeeld