Eis: 15 jaar voor marineofficier voor moord Renkum

Tegen R.V. (28)  uit Renkum is vandaag voor de militaire kamer van de rechtbank in Arnhem vijftien jaar cel geëist wegens de moord op zijn zwangere vrouw (29) en hun veertien maanden oude dochtertje op 16 juli 1998 in Renkum.
 
V. zou eerst zijn dochtertje om het leven hebben gebracht door een dekbedje over haar hoofd te trekken. Daarna zou hij zijn vrouw met chloroform hebben bedwelmd. Hierna stak hij zijn eigen huis in brand en ging vervolgens een eindje met de hond wandelen.

De ex-marineofficier, die door psychiaters als buitengewoon intelligent wordt omschreven, zegt dat het om een mislukte reddingsoperatie gaat. Hij wilde die bewuste avond zijn vrouw bedwelmen en daarna haar en het kind redden uit het brandende huis, zegt hij. Door op deze manier de held uit te hangen, kon hij tonen dat hij een goede vader was.

Volgens officier van justitie Monsma leidde V. echter een dubbelleven. Hij had diverse buitenechtelijke relaties, ook op het moment van de dubbele moord, aldus Monsma. Mogelijk wilde hij een nieuw leven beginnen, denkt het OM.