Vier Nederlanders vermoord in Frankrijk

In het plaatsje Montfort in Frankrijk zijn de lichamen gevonden van de nederlanders Artie van Hulst en zijn vrouw Marianne (beiden 51 jaar), Marianne’s zus Dora (56) en haar man Johan Nieuwenhuis (62).

De geknevelde slachtoffers werden gevonden door een bevriend echtpaar dat kwam eten. De vier waren met messteken en een vuurwapen omgebracht.

Update:

Klusjesman Ben Salah meldde zich de dag daarop bij de politie. Hij was de laatste die hen in leven had gezien, zei hij. Aanvankelijk was hij geen verdachte, omdat de politie uitging van meerdere daders uit het criminele milieu. Toen het onderzoek op niets uitliep, richtte hun aandacht zich opnieuw op Ben Salah.
Die bleek gesignaleerd te zijn in de buurt van geldautomaten waar na de moord geld opgenomen was met de creditcard van Van Hulst. Daarnaast bleek hij enkele grote aankopen gedaan te hebben. Later brachten ook bloedsporen die overeenkwamen met Ben Salah’s DNA en zijn vingerafdrukken aan de binnenkant van tape waarmee de slachtoffers gekneveld waren hem in verband met de moord. 
Update 8 maart 2003
Het Hof van Assisen in Bordeaux heeft Kamel Ben Salah in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 maart in hoger beroep tot levenslang veroordeeld voor de moord op de Nederlandse echtparen Van Hulst en Nieuwenhuis in het Franse Monfort. Eerder kreeg hij voor een rechtbank in Auch dezelfde straf.

Het hof in Bordeaux bepaalde zaterdag kort na middernacht dat Ben Salah ten minste 22 jaar achter de tralies moet blijven zonder kans op gratie en amnestie. Ben Salah werd op alle elf punten van de aanklacht schuldig bevonden door ten minste tien van de vijftien juryleden. De jury had meer dan vijf uur nodig om tot een uitspraak te komen.
Voor de rechtbank in Auch werd destijds in tegenstelling tot nu bij het Hof in Bordeaux moord met voorbedachte rade op Artie van Hulst niet bewezen geacht. Ben Salah is naast de viervoudige moord ook schuldig bevonden aan diefstal, oplichting en poging tot oplichting.

Mr. Edouard Martial kondigde aan maandagochtend meteen in cassatie te gaan tegen het vonnis tegen Ben Salah. De raadsman blijft geloven in de onschuld van zijn cliënt.

Ben Salah heeft zijn schuld altijd ontkend en trachtte tweemaal zich in de cel van het leven te beroven.