Twee doden in café in Diemen

Een klant (36) en een medewerker (31) van eetcafé De Kruidenhof in Diemen zijn dood aangetroffen op de vloer van het etablissement. Beide mannen zijn door kogels om het leven gebracht.

Een schoonmaker trof gistermorgen rond halftwaalf vlak bij de bar van eetcafé De Kruidenhof de ontzielde lichamen aan van de twee mannen.

Het speciale rechercheteam van de politie tast nog volledig in het duister over het motief van de moorden. Het is vooralsnog een raadsel wat er zich exact in het café heeft afgespeeld.

Eetcafé De Kruidenhof ligt in een rustige wijk op enkele meters van de kleuterschool ‘t Kruitvat. Het eetcafé is verbonden met de pool/biljartbar The Next Generation. Vroeger waren dit twee aparte gelegenheden, maar sinds enkele jaren is dit een geheel. De lijken lagen in het gedeelte van het eetcafé.

Rond halftwaalf ‘s morgens werd groot alarm geslagen nadat de schoonmaker de eigenaar en politie opbelde met de mededeling dat hij zojuist twee lijken had aangetroffen in De Kruidenhof. “Hij vond het al vreemd dat de deur van het café open was,” zegt politiewoordvoerder Klaas Wilting. Normaal gesproken is de schoonmaker de eerste die binnenkomt.”

Onmiddellijk na de lugubere vondst werd door tientallen agenten een groot buurtonderzoek gestart en de omwonenden gevraagd of ze iets gezien of gehoord hadden. Vooralsnog lijkt het er op dat de dader(s) in alle rust hebben kunnen handelen, omdat niets vreemds in de buurt is opgemerkt. Ook zijn geen sporen van braak gevonden. De politie wil niet zeggen of er uit het café geld of spullen zijn ontvreemd.

Voor de hand ligt dat de twee slachtoffers in de nacht van woensdag op donderdag al zijn vermoord.

Wilting wil daar niet veel over kwijt. “In het kader van het onderzoek zij we niet spraakzaam. Ook over het tijdstip van de moorden kunnen we weinig vertellen. De eigenaar is gehoord en we hopen ook dat het buurtonderzoek iets oplevert.”

Tientallen nieuwsgierige buurtbewoners dromden gistermiddag samen voor het eetcafé dat met roodwitte linten was afgeschermd door de politie.

Volgens de buurtbewoners is er veel overlast. Vechtpartijen en herrie met jongelui op van die brommertjes. En er zijn al een paar keer mensen overvallen bij de pinautomaat naast het café”, zegt buurtbewoner de heer Remmers.

Volgens Wilting staat het café niet slecht bekend. “De omwonenden roepen zoiets snel als er ergens veel donkere jonge mensen komen. Het café is een ontmoetingsplaats voor jonge mensen uit Diemen. Er zijn zat cafés die slechter bekend staan.”

Update 24 november 2004:
Opnieuw vond een schietpartij plaats bij het Café. Nu werd de barman (41) doodgeschoten. Kort na de schietpartij kon een verdachte (43) worden ingerekend.

Advertisements