Dader mortuariummoord in Suriname gepakt

Anderhalf jaar na de geruchtmakende mortuariummoord in Eindhoven is daarvoor in Paramaribo een verdachte aangehouden. Het gaat om Julien Koenders (44) uit Eindhoven, die al meteen na het misdrijf door de politie als verdachte is aangemerkt. Nederland heeft om zijn uitlevering gevraagd, aldus maandag een woordvoerder van de politie.

De moord in het mortuarium van het Catharina-ziekenhuis volgde in april vorig jaar op de liquidatie van Regi Koenders (35) uit Eindhoven. Die was op klaarlichte dag in zijn woonplaats doodgeschoten terwijl hij in een auto voor een rood verkeerslicht stond te wachten. Terwijl familie en vrienden afscheid namen van de opgebaarde Koenders, sneed de nu aangehouden verdachte, een broer van Koenders, bij de baar Frans van der Sanden (48) de keel door. De man overleed ter plaatse. Volgens de politie verkeerden alle betrokkenen in de plaatselijke drugscene.

De rechtbank in Den Bosch veroordeelde een 17-jarige jongen (Danny) uit Eindhoven voor de moord op Koenders tot acht jaar cel. De verdachte van de mortuariummoord was sindsdien spoorloos.

Advertisements