Doden bij schietpartij Aldi Tiel

Bij een schietpartij bij de Aldi-supermarkt aan de Kwelkade in Tiel zijn vanavond rond half acht drie mensen om het leven gekomen. Een vierde persoon ligt zwaargewond in kritieke toestand in een ziekenhuis. Of er sprake is geweest van een overval is onduidelijk.

Ooggetuigen zeggen dat er een mannelijk slachtoffer in de hal bij de supermarkt lag. Een eindje verder zou een tweede neergeschoten man hebben gelegen. De andere slachtoffers zouden in winkels zijn getroffen. Of de slachtoffers mannen of vrouwen zijn, is nog niet bekend. Een ooggetuige zei dat ze vier schoten had gehoord.

Een buurvrouw van de Aldi vertelde dat zij een politiewagen met hoge snelheid zag naderen. Uit de wagen sprongen agenten in kogelvrije vesten, die de winkel binnenrenden. De buurt heeft niets gehoord van schoten of ander lawaai. Ongeveer een uur na het incident zagen omwonenden personeelsleden van de Aldi naar buiten komen. De politie wil niet zeggen of er mogelijk een personeelslid onder de slachtoffers is.

Update:
Appie J. (31) uit Dodewaard schoot 3 mensen neer in de Aldi. Twee van hen stierven dadelijk. Daarna schoot de man zichzelf dood.

Natasja Peeters (29) en Peter van Zoest (30) waren onmiddellijk dood. Sandra Borger (26) werd ook getroffen. Zij werd zwaar gewond. Zij werd nog naar het ziekenhuis gebracht. Maar zij stierf daar. Na de moorden schoot de schutter zich een kogel door het hoofd. Hij was op slag dood.

Natasja was vroeger het liefje van de schutter. Peter van Zoest was een vriend van hem. De schutter dacht dat de 2 nu een koppel waren. Dat kon hij niet verdragen. Sandra was een vriendin van Natasja. Zij was toevallig bij haar.

Appie J. die 8 jaar geleden al een zelfmoordpoging had gedaan had een wapenvergunning.

Advertisements