Dode Koerd gevonden in Alphen a/d Rijn

Vanmorgen is rond 6.30 in het gras bij het parkeerterrein van kinderboerderij Zegesloot  aan de Burgemeester Bruinslotsingel in Alphen a/d Rijn het lichaam gevonden van Abdulsamet Hakan Yetis (35). Hij is door een misdrijf om het leven gekomen.

Yetis werd gevonden door twee mannen. De twee waren eigenlijk van plan in te breken bij paviljoen Amigo. Maar omdat daar nog licht brandde, besloten ze niet zo’n groot risico te nemen. In het donker zagen ze een man bij de kinderboerderij liggen. Het duo dacht dat hij laveloos was en wilde hem beroven. Maar al snel ontdekten ze dat de man was vermoord.

Update: Een Turkse politiemedewerkster F. G. (39) gaf later haar man Remzi G. aan als degene die Yetis omgebracht zou hebben. Hakan zou verliefd op haar zijn geweest en daarom had Remzi hem uit de weg geruimd. Haar collega’s vielen met een arrestatieteam de woning van Remzi binnen en Remzi kwam voor de rechter.

In de loop van het proces kwam er echter een heel andere aap uit de mouw. De echtgenote wilde van Remzi af en had het verhaal bedacht om gemakkelijker van hem te kunnen scheiden. Remzi werd vrijgesproken (eis was 12 jaar). Justitie ging desondanks in hoger beroep en Remzi werd weer vrijgesproken. Zijn (politie)vrouw werd op 15 februari 2007 veroordeeld tot 4 maanden wegens meineed (eis was 6 maanden).  Ook verloor ze haar baan bij de politie.