Man regelt verkeer en verkondigt einde der tijden in de huid van zijn moeder

Afgelopen nacht is in Vlaardingen een man aangehouden die gekleed ging in een jas gemaakt van de huid ban zijn moeder. Het gaat om de 42 jarige ICT-er Roland Sylvester Zieck.

De politie die Zieck midden in de nacht aanhield, wegens verstoring van de openbare orde, zag pas op het bureau wat voor lugubere uitdossing de man droeg. Een politiearts constateerde dat het ging om een circa vijftien kilo wegende huid met vetweefsel van een vrouw. De man bekende direct dat dit de resten waren van zijn 76-jarige moeder Mientje Zieck. De politie trof in haar woning inderdaad het gevilde lijk van de vrouw aan. Ook waren de handen van de vrouw afgehakt.

Zieck heeft tegenover de recherche verklaard dat hij zijn moeder in opdracht van God vermoordde. Hij is ervan overtuigd dat hij psychisch in orde is. Jezus stond achter hem, waren zijn woorden. De afschuwelijke verminkingen en het rondsjouwen in de huid verklaart de krankzinnige Zieck als ”door het slijk gaan en zichzelf vernederen voor God”.

Roland Zieck, liep ‘s nachts anderhalf uur ongestoord door Vlaardingen heen, terwijl hij droop van het bloed dat kwam uit verwondingen die hij zichzelf had toegebracht. Mensen die hij tegenkwam dachten echter dat hij een carnavalspak aanhad. Hoewel het midden in de nacht was, hebben veel mensen Roland opgemerkt. Hij schreeuwde namelijk allerlei bijbelteksten in het rond. Deze waren afkomstig uit het bijbelboek Openbaringen van Johannes, dat gaat over het einde der tijden.

Met de intelligente en voorheen redelijk succesvolle Zieck blijkt het na de dood van zijn vader, een aantal jaren geleden, snel bergafwaarts te zijn gegaan. De man werd langzaam aan steeds meer bezeten door godsdienstwaanzin, zo melden mensen uit zijn omgeving. Een en ander werd verergerd nadat hij 2 jaar lang blowend in een religieuze secte had doorgebracht.

Update: Uiteindelijk zou Roland tot TBS zonder strafoplegging worden veroordeeld.

Advertisements