Huisarts in brand gestoken door ex

Huisarts Gido van Bruggen (36) uit Heiloo is omgekomen bij een brand in een woning aan de Haagweg in Rijswijk

Update 10-11-2005
De huisarts is slachtoffer geworden van moord. Dat het om een ernstig misdrijf gaat, staat wel vast, aldus het openbaar ministerie (OM) in Den Haag. De verdachte, Van Bruggen’s ex-partner, is echter zo zwaar gewond dat ze tot nu toe niet verhoord kon worden.

Op donderdag 27 oktober bracht de dokter een bezoek aan de vrouw in haar woning aan de Haagweg in Rijswijk. Rond elf uur ‘s avonds had een ontploffing in dit pand plaats. Buurtbewoners zagen een vuurbal aan de achterkant van het huis.

Zowel Van Bruggen als de vrouw werd naar het brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. Hij bezweek korte tijd later aan zijn verwondingen. Zij verblijft nog steeds in kritieke toestand in het ziekenhuis.

De technische recherche van de politie Haaglanden deed onderzoek in het Rijswijkse huis, omdat er twijfels waren gerezen over de oorzaak. OM-woordvoerster S. Staals: “Gebleken is dat het hier geen gewone contact betrof.”

Betrouwbare bronnen stellen dat de vrouw brandstof over Van Bruggen heeft gegooid en vervolgens in de brand heeft gestoken. Al eerder zou ze hebben geprobeerd brand te stichten in Van Bruggens woning in Heiloo. De politie ontkende een en ander tegenover deze krant niet. Staals: “Over de toedracht en het motief kunnen we niets zeggen tot het moment waarop we de vrouw hebben gehoord.” Onduidelijk is dus voorlopig ook of ze de bedoeling had ook zichzelf iets aan te doen.

Advertisements