Nederlander ramt schutter tegen electriciteitspaal

Sooksamart Dampheng bekneld onder de electriciteitspaal
sooksamart Dampheng

De Nederlander Jen Jensen (waarschijnlijk Jan Jansen) (47), eigenaar van de Easy Internet winkel op Chao Fa West Rd, liet zich niet intimideren toen hij in Phuket (Thailand) beschoten werd door twee mannen op een motorfiets terwijl hij in zijn pickup over Chao Fa West Rd reed. Hij zette de achtervolging in en ramde de de motor tegen een betonnen electriciteitspaal.

Een van de aanvallers was op slag dood, de ander zwaar gewond.

Politieman Lt. Col. Jessada Sangsuree van het Chalong Police Station zei dat hij aanvankelijk een melding kreeg van een verkeersongeluk tussen een Isuzu D-Max pickup en een motorfiets op Soi Thanuthep, bij Chao Fa West Rd, in Chalong Village 8.

Toen politie en reddingswerkers van de  Kusoldharm Foundation aankwamen zagen ze dat de electriciteitsmast als gevolg van de klap was afgebroken. Een van de verdachten, de bestuurder van de motor,  was nog ter plaatse, om hulp roepend terwijl hij met zijn arm beklemd zat onder de afgebroken paal.
De politie identificeerde hem als Sooksamart Dampheng (21), uit Nakhon Sri Thammarat. Hij werd naar het  Wachira Phuket Hospital gebracht.

De schutter, Supoj Jaihao (32), eveneens uit Nakhon Sri Thammarat, was al door omstanders naar Vachira Phuket Hospital gebracht vóór de politie kwam. Hij kwam daar op de Eerste hulp al te overlijden als gevolg van internal verwondingen, zijn long bleek geperforeerd door een gebroken bot.

De politie trof een kogelgat aan in de deur aan de bestuurderskant van de pick-up. Zij vond eveneens een zelfgemaakt geweer dat door de twee mannen zou zijn afgevuurd.
Jensen zei dat hij en zijn Thaise vriendin 300 meter eerder merkten achtervolgd te worden door een motorfiets met twee mannen. Zij kwamen langszij rijden waarop Suphot zijn wapen trok en schoot. Hij miste Jensen en raakte de het portier.

De schutters probeerden er toen van door te gaan waarop Jensen de achtervolging inzette. Toen zij afremden om de bocht om te gaan besloot Jensen ze tegen de paal aan te rammen.
De politie gaat er van uit dat het gaat om een zakelijk conflict dat al in Augustus ontstond en waarbij wederzijds doodsbedreigingen werden geuit

Col Jessada zei dat Sooksamart vervolgt zou worden voor poging tot moord. De politie overweegt nog of tegen Jensen een aanklacht zal worden ingediend. Het zou volgens Jessada daarbij kunnen gaan om roekeloos rijden met de dood alswel het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel kunnen gaan.

Noot. Jen Jensen klinkt eerder Deens dan Nederlands maar het zou kunnen gaan om een misspelling van Jan Jansen. Wellicht is het feit dat Mieremet krap 2 weken eerder in Pattaya werd ge-executeerd toeval, maar ‘Jan Jansen’ is natuurlijk wel een heel mooi alias.

Advertisements