Drie mensen doodgeschoten in café Rotterdam

Naomi Verheul bij het zomercarnaval in Rotterdam in 2003. Ze werd 4e

De politie heeft in café Inn & Out aan de Schiedamsesingel in Rotterdam twee doodgeschoten mannen en een doodgeschoten vrouw aangetroffen Het gaat om Alberto Jose Frances (34), Naomi Verheul (26) en Jan van Zon (43). Twee anderen, Henk Smol (35) I.T. (23), zijn zwaar gewond. In de horecagelegenheid woedde bovendien korte tijd brand. Die was echter snel onder controle.

Volgens de woordvoerster klonken er ‘s nachts om vijf uur schoten in de Boomgaardsstraat, om de hoek van het café. “Politiemensen zagen daar niets en kregen vervolgens een melding binnen dat er in het café was ingebroken. Bij de Inn and Out zagen agenten rook onder het rolluik komen. Binnen troffen zij de slachtoffers aan.”
Volgens de woordvoerster zijn vier gewapende mannen er vandoor gegaan. De politie sluit niet uit dat er nog meer mensen gewond zijn geraakt en zelf naar een ziekenhuis zijn gegaan. De politie heeft de omgeving afgezet. Een arrestatieteam heeft niet alleen het café uitgekamd maar is volgens ooggetuigen ook een pand in dezelfde straat binnen gegaan.

De Inn & Out werd twee jaar geleden een aantal maanden gesloten omdat er op het terras een schietpartij had plaatsgevonden. Volgens omstanders wordt het café doorgaans bezocht door Surinamers en Antillianen.

Buurtbewoners, die naar eigen zeggen weinig van het gebeuren hebben gemerkt, zeggen dat het om een afpersingszaak gaat. De slachtoffers zouden geboeid zijn aangetroffen. Bovendien zouden de vermoedelijke daders machinegeweren hebben gebruikt. Omwonenden hoorden tot 03.00 ‘s nachts feestgeluiden uit de horecazaak komen. Er zou een verjaardagsfeest zijn gehouden (Dat van de doodgeschoten Alberto).

De politie heeft direct omwonenden op het bureau verhoord. Ze zijn onder politiebegeleiding weer naar huis gebracht. De woningen rondom het café zijn intussen aan het oog ontrokken door hekken met zwart zeil. De technische recherche heeft onder meer prullenbakken in de straat onderzocht.

Update: Het betrof 4 KaapVerdiaanse moordenaars. 3 ervan krijgen tot in hoger beroep levenslang, de 4e vlucht naar de KaapVerdische eilanden en krijgt daar 25 jaar

Advertisements