Uitstel hoger beroep moordzaak Cindy Overdijk

Marokkaan Abderrahim H. (29), de man die gevangen zit voor de moord op Cindy Overdijk (28) uit H.I. Ambacht op 31 december 2002 is volgens zijn advocaat mogelijk ten onrechte veroordeeld. Hij kreeg in 2004 door de rechtbank in Dordrecht12 jaar gevangenisstraf  opgelegd op basis van DNA materiaal op peuken en glazen in de woning van het slachtoffer, met wie hij een relatie had gehad.

Destijds was er op de borst van Cindy Overdijk DNA aangetroffen. Tijdens het hoger beroep vandaag bleek dit van een onbekende vrouw.

Justitie laat een nieuw onderzoek instellen.

Cindy Overdijk werd pas 3 weken na haar dood, op 20 januari 2003 gevonden. Op 31 november 2003 wordt Abderrahim H. (26) in Londen gearresteerd. 

De getuige die in 2004 een verklaring had afgelegd op basis waarvan H. veroordeeld werd, trok die verklaring  tijdens een zitting bij het Hof in Den Haag weer in. Hij beweerde twee jaar geleden nog dat H. tegen hem had gezegd dat hij de moord gepleegd had, gisteren ontkende hij dat ten stelligste. ,,Misschien heeft de politie me verkeerd begrepen.’’

Opmerkelijk was dat hij zei zich verder nauwelijks iets te herinneren, maar dit zei ’oom Ali’ – zoals H. hem pleegde te noemen – absoluut zeker te weten.

Update 22 mei 2007:  Abderrahim H. (30) is alsnog tot 10 jaar veroordeeld. Anders dan de rechtbank vond het hof moord niet bewezen maar ging uit van doodslag bij een uit de hand gelopen ruzie waarbij A.H. Cindy wurgde. Het hof vond de gevonden DNA sporen van een vrouw niet overtuigend genoeg om A.H. vrij te pleiten.