7 jaar voor aanrijden motor agent

In Rotterdam is de 20 jarige Dennis M. tot 7 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor poging tot doodslag op een motoragent. Hij moet de agent ook een schadevergoeding van 75.000 euro betalen.

Dennis reed vorig jaar op de A15 bij Rotterdam twee keer bewust in op de motoragent. Die raakte toen zwaargewond en mist nu een onderbeen. De dader sloeg op de vlucht omdat hij in een gestolen auto zat. Volgens het OM ging het om een "regelrechte aanslag". De rechter vindt dat echter te ver gaan. De officier van justitie had tien jaar gevangenisstraf en een vergoeding van 75.000 euro geëist.

Dennis’ verhaal was dat hij op toen hij de motoragent zag die hem aan wilde houden bang was omdat hij vermoedde in een gestolen auto te rijden welke hij geleend had van een vriend. hij wilde de agent niet raken maar toen hij er voorbij wilde komen, tikte hij de agent even aan, waardoor deze ging slingeren. Bij de tweede poging ging de agent onderuit en raakte gewond.

De auto werd later brandend naast een talud gevonden. Ook Dennis’ vriendin zat enkele maanden in voorarrest maar bleek met het misdrijf niets te maken te hebben.

Advertisements