Patrick van S. bekent verkrachting Mariëlla de Geus

Patrick van S. (32) uit Gouda heeft vandaag voor het gerechtshof in Den Haag voor het eerst verklaard de Goudse studente Mariëlla de Geus te hebben verkracht.

Hij houdt echter vol dat hij niet verantwoordelijk is voor de dood van de 20-jarige vrouw op 4 november 2001.Hij zou door een andere man knock out geslagen zijn, waarna die man vervolgens Marielel vermoord zou hebben.

Tot nog toe verklaarde Van S. dat De Geus vrijwillig seks met hem heeft gehad. De rechtbank veegde die verklaring in juni vorig jaar van tafel en veroordeelde Van S. tot 18 jaar cel voor het verkrachten en doden van de vrouw.

De man werd in juli 2005 aangehouden. Hij is de tweede verdachte in de zaak-Mariëlla de Geus. De eerste verdachte, Nourdin B., een zwakbegaafde man uit Gouda, is tot in hoogste instantie vrijgesproken.

Van S. was wel al eerder bij de politie in beeld, maar hij weigerde toen mee te werken aan DNA-onderzoek. Na zijn aanhouding vorig jaar is wel erfelijk materiaal afgenomen en dat bleek hetzelfde te zijn als sporen die op het lichaam van het slachtoffer waren gevonden.

Update Het Hof veroordeelde S eveneens tot 18 jaar. S. Ging vervolgens in cassatieberoep, maar ook dat werd op 10 oktober 2008 verworpen, waarmee de veroordeling van S. definitief werd.