12 jaar en TBS voor moord op Nadine Beemsterboer

NadineBeemsterboer Gerold O. (35) is door de rechtbank in Amsterdam veroordeelt tot twaalf jaar gevangenisstraf en TBS voor het doodsteken van zijn ex-vriendin Nadine Beemsterboer (20) (foto). De rechtbank acht bewezen dat hij Nadine Beemsterboer op 2 december 2006 met voorbedachte rade om het leven heeft gebracht door middel van 36 messteken.

Nadine Beemsterboer had kortgeleden haar relatie met Surinaamse-Antilliaan Gerold O., met wie zij enige tijd had samengewoond in Amsterdam, verbroken. Op 2 december 2006 weet Gerold Nadine na veel aandringen en onder valse voorwendselen (een ‘afscheidscadeau’) naar zijn woning aan de Derkinderenstraat 70 te lokken. Daar vermoord hij de jonge Nadine met 36 messteken. Na deze daad steelt Gerold Nadine’s pinpas, en neemt €190 op van haar rekening. Daarna, rond 16:10 uur meldt hij zichzelf op het politiebureau. Agenten die poolshoogte gingen nemen in het huis troffen Nadine dood aan.

Gerold O. zegt dat gedaan te hebben omdat ‘zijn eer was gekrenkt’ en dat Nadine ‘het verdiende’. (ook tijdens de latere rechtszitting toont hij geen enkele spijt)

Gerold O. blijkt een ex-Cambodjaveteraan, en men gaat er direct vanuit dat deze man onder andere door dat feit tot zijn gruwelijke daad is gekomen. Op internet en in kranten worden stukken geplaatst over andere veteranen die moorden hebben gepleegd. Uit het Pieter Baan rapport blijkt echter dat hij niet leed aan een posttraumatisch stresssyndroom, opgelopen tijdens zijn marinierstijd in Cambodja.

Advertisements