OM Sjoemelde met bewijs in Deventer moordzaak

door Raymond Korse

ZWOLLE – Drie topfunctionarissen van het Openbaar Ministerie kunnen vandaag een aangifte tegen zichzelf tegemoet zien van valsheid in geschrifte, wederrechterlijke vrijheidsberoving en misbruik van macht.
De aangifte is een initiatief van drie mensen die ervan overtuigd zijn dat Ernst Louwes ten onrechte is veroordeeld voor de moord op een weduwe in de zogenoemde Deventer Moordzaak.

Het gaat om H. Brouwer, voorzitter van het college van procureurs-generaal, A. Vast, voorheen hoofdofficier van justitie in Zwolle en tegenwoordig werkzaam bij Eurojust in Den Haag en H. van der Meijden, inmiddels advocaat-generaal bij het Hof in Den Bosch.

De aangifte werd vorige week al aangekondigd om steun te verwerven. Dat heeft ertoe geleid dat zo’n zestig mensen hun handtekening hebben gezet onder de aangifte, die vandaag rond het middaguur zou worden bezorgd bij het Openbaar Ministerie in Zwolle.

De basis voor de aangifte wordt gevormd door een schrijftest die in het kader van een herzieningsverzoek van de ‘Deventer Moordzaak’ in 2006 werd afgenomen. Volgens de burgers is er geknoeid met de schrijftest en de processen-verbaal daarvan en kan dat alleen maar zijn gedaan omdat er een complot gaande is om Louwes onschuldig in de cel te houden – met medeweten van hoge justitiefunctionarissen.

Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de beschuldigingen en wacht de aangifte af. Dan volgt mogelijk een inhoudelijke reactie.

Bron

Advertisements