Leugentje Peter de Vries

rudy lubbersIn de aanloop naar het programma van Peter de Vries over het oplossen van de zaak Natalee Holloway schoof bij Pauw en Witteman ook voormalig bokskampioen Rudie Lubbers aan.

Zijn leven nam in 1989 een dramatische wending. Verdacht van drugshandel belandde Lubbers in een Portugese gevangenis. De topsporter heeft altijd ontkend iets met de drugs te maken hebben gehad. Op de vraag van de Portugese autoriteiten aan ons land of Rudie hier bekend was werd bevestigend geantwoord. Bekend was Rudie zeker maar niet in verband met drugs. Hij was onze nationale boksheld.

Peter kon zich nog wel iets over die zaak herinneren. Hij had zelfs een “interview” met de bokser in de Portugese gevangenis gehad. Rudie tikte de Vries gelijk op de vingers. De Vries had slechts voor de gevangenispoort gestaan en een foto van Rudie gemaakt. Peter moest dit schoorvoetend bekennen maar dat Rudie schuldig was stond voor hem wel vast, ondanks dat hij het dossier zich nauwelijks kon herinneren.

Voor wie aan de schuld van Rudie mocht twijfelen voegde Peter de opmerking toe: “Als je dat gelooft heb je echt een paar klappen te veel gehad.” Hoe serieus moeten we dan nu de uitspraken van Peter R. de Vries nemen?

Typisch weer Peter de Vries: hij besluit gewoon wie schuldig is en wil verder niet verward worden met de feiten.

 

Lubbers is in Portugal veroordeeld geweest tot 8 jaar en drie maanden gevangenisstraf voor vermeende drugshandel. Op 13 juli 1990 kwam meester Oosting van de Nationale ombudsman met zijn rapport nr. 1990/461 waaruit blijkt dat zijn veroordeling tot stand is gekomen door niet behoorlijke gedragingen van de Nederlandse regering. Het Hoofd van de Hoofdafdeling Staats en Strafrecht van Ministerie van Justitie verwijt C.R.I. (Interpol) ervan dat de verstrekte gegevens berusten op een "ongelukkige weergave van de feiten over de Hr Lubbers bekent op op gebied van zijn betrokkenheid bij drugshandel". Er is geen enkel proces verbaal of aanwjzing waaruit blijkt dat Dhr Lubbers schuldig is aan drugshandel. De bokslegende verwijt Nederland een gemaakte drugshandelaar te zijn, dit blijkt uit de verzonden Interpol telexen. Een bemiddeling van Hare Majesteit de Koningin is door buitenlandse zaken schandalig afgehandelt. Tegenwoordig woont Lubbers (63) in een daklozenpension in Den Helder

Advertisements