De dood van Cassandra van Schayk

Een jaar geleden -14 april 2007- werd het lichaam Cassandra van Schayk gevonden in het water bij het Schateiland in de Noorderplassen buiten Almere. Vanavond was er een uitzending van Peter de Vries aan de zaak gewijd.

Het betreft hier een moeilijke zaak die waarschijnlijk nooit opgelost zal worden omdat er teveel losse einden zijn en de doodsoorzaak niet kon worden vastgesteld. Het enige dat het NFI rapport kan zeggen is dat de bevindingen passen bij, maar niet bewijzend zijn voor, verdrinking.
Er is met name geen spoor extern geweld aangetroffen. Dat houdt in dat als er inderdaad toch een misdrijf is gepleegd en de twee hindoestaanse mannen met wie zij het laatst is gezien daar verantwoordelijk voor zijn, als deze gevonden worden de politie nog steeds geen stap verder is.
“Dat meisje? nee, we zouden haar een lift geven, maar toen kwam ze plots een bekende tegen en is ze daar mee meegegaan”. Zelfs als een van de mannen (of een andere) tot op het Schateiland getraceerd kan worden, volstaat het om te zeggen: “Ik had het koud en wilde naar huis, maar zij was dronken en lalde maar wat, toen ben ik maar gegaan”.
Diep tragisch voor de familie, maar ik zie de oplossing niet 1-2-3 komen. Als er een misdrijf is gepleegd, zal dat alleen uitkomen als iemand zijn mond niet kan houden.

Update 2 April 2009: Vanavond laten in het paragnostenprogramma ‘Het zesde zintuig’ weer een aantal waarzeggers dan wel andere piskijkers hun licht schijnen over de zaak Cassandra van Schayk. Het enige goede wat hier uit komt is dat er weer want aandacht voor de zaak is. Een eerdere uitzending van Peter de Vries leverde niks op.

Advertisements