Paus gevlucht naar Castel Gandolfo

Dit was zo’n beetje de stijl van de berichten over het feit dat Joran van der Sloot gezien was in Thailand. Een bericht van geenerlei waarde met onzinnige tendentieuze kop. Na de “hang-him-high” uitzending van Peter de Vries over Joran is het niet verbazend dat Joran niet meer gewoon bij de Albert Heijn boodschappen kan doen en dat hij dus even zijn neus niet meer laat zien in Nederland is dan ook begrijpelijk.

Daarmee is dat niet direct een vlucht, die door sommigen zelfs al wordt gezien als ‘bewijs’ dat hij iets te verbergen heeft. Wellicht zit hij ‘ondergedoken’ in Duitsland zoals ook wel wordt beweerd maar had hij behoefte aan een beetje zon en is hij een weekje op vakantie. Who knows, who cares. Als Joran inderdaad betrokken was bij het verbergen van het lijk van een plots overleden Nathalee, dan kun je daarvoor in Aruba 6 maanden krijgen en dat heeft hij inmiddels al in voorarrest uitgezeten.

Zijn ‘echte’ straf -verdiend of niet- moet nog beginnen: praktische verbanning uit Nederland en de Antillen, een afgebroken studie en sterk afgenomen carriere kansen. Niet verwonderlijk al hij inderdaad even op krachten wil komen onder de zon waar niemand hem kent.

Eveneens wordt er nu beweerd dat hiermee ‘bewezen’ is dat Joran niet in een psychiatrische kliniek zit, suggererend dat hiermee de zoveelste leugen van Joran is ontmaskerd. Het verhaal van de psychiatrische kliniek is een plotseling opduikend gerucht geweest en is niet bevestigd door Joran of zijn familie. Als volgende maand blijkt dat de Bangkok-foto niet in Bangkok, maar op de Albert Cuyp markt is genomen, wordt dat waarschijnlijk ook Joran aangewreven.

Dan was er ook het recente nieuws dat Joran vanuit Thailand een ‘vriend’ zou hebben opgelicht. Deze man Martin Bakx, zo bleek bij RTL boulevard en raar genoeg had deze een foto van Joran aan de wand hangen en zelfs een heel foto album van Joran. Is dat normaal? Volgens het verhaal had de man Joran 1000 euro gestuurd, tesamen met de inlogcodes van zijn bank. Welk ander doel kan dat dienen dan het overhandigen van een blanco cheque? Klaarblijkelijk had Joran hem voorgesteld dat hij een halfjaar bij deze man zou komen wonen en dan ‘zorg ik ervoor dat we het heel goed hebben samen’ zou Joran gezegd hebben. Duidelijk een man met homo-erotische fantasieen die zijn goede oordeel verloor.

Ook was er nog het onzin verhaal dat Joran de miljonairfair zou openen.

Advertisements