500 euro ‘loon’ voor stelende agente/5 jaar eis voor diefstal, ontvoering en mishandeling

Volgens de 32-jarige hoofdverdachte G.B van de diefstal van 17 kilo hennep uit een politiebureau in Tilburg, heeft een 30-jarige politieagente uit Eindhoven heeft 500 euro ontvangen voor haar hulp hierbij.

Dat bleek tijdens de behandeling van zijn rechtszaak vandaag.

De man uit Geldrop heeft de diefstal bekend. De agente ontkent haar rol. B. stelt dat zij hem heeft verteld over twee sporttassen met in beslaggenomen wiet ter waarde van zeker 60.000 euro, die vorige zomer wekenlang in de garage van het politiebureau aan het Wilhelminapark lagen. Bovendien liet ze hem haar sleutel kopiëren, vertelde hij de politie.

Wie de kennis is met wie hij de diefstal pleegde wil hij niet zeggen. De vraag van de rechtbank waarom hij wel de naam van agente noemde, wilde hij niet beantwoorden.

Onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut heeft bevestigd dat de sleutel van de agente als model voor een kopie heeft gediend, vertelde officier van justitie V. Vreeling woensdag. Als overig bewijs noemde ze het vele contact tussen de politiemedewerkster en de verdachte.

Ze eiste tegen hem vijf jaar gevangenisstraf voor de diefstal uit het bureau plus een diefstal uit een coffeeshop in Leerdam na ontvoering van een medewerkster en een mishandeling.  Dat is geen hoge straf als je het allemaal op een rijtje zet. 2x diefstal, ontvoering en mishandeling.

Ook vier medeverdachten die betrokken waren bij de ontvoering en diefstal in Leerdam hoorden straffen van vier en vijf jaar celstraf eisen.

De zaak tegen de agente dient volgende maand. De Eindhovense zit geschorst thuis en stelt dat ze geen informatie bewust heeft doorgespeeld. Een beloning heeft ze evenmin ontvangen, verklaarde ze tegen de rijksrecherche.

Advertisements