Signalement Ryan Pieters klopt niet.

Update: Lichaam Marlies gevonden

Volgens Marga Domingo, de advocaat van Ryan Pieters klopt het signalement dat een Bonairiaanse bewaker van de ontvoerder van Marlies van der Kouwe heeft gegeven, van geen kant met het uiterlijk en de kleding van de opgepakte P. Verder is de politie ook na een week onderzoek en verhoren nog met geen enkel hard bewijs gekomen dat duidt op betrokkenheid van Ryan bij de verdwijning van de Nederlandse op Bonaire.

,,Hij zegt het niet te hebben gedaan en de vrouw absoluut niet te kennen. Op basis van wat er nu ligt, verwacht ik dat hij vrijdag weer vrij man is. Ik ben ook zelf nog geen enkel incriminerend feit in het dossier tegengekomen,’’ stelt de advocaat.

De bewaker die de ontvoering van de nog altijd spoorloze Marlies heeft gezien, heeft verklaard dat de man een zwart jack en zwarte jeans droeg. ,,Mijn cliënt droeg die avond een driekwart blauwe jeans en een strak wit-blauw shirt.

Hij is ook geen 1,80 meter zoals wordt gezegd, en had geen krullen achter in zijn nek. Hij droeg en draagt zijn haar in vlechtjes met een dreadlock of maton, zoals dat hier heet. Hij verklaart stellig dat hij niet op de ontvoeringsplek is geweest.’’

Zie ook

Inmiddels is de politie – tamelijk laat- ook met een zoektocht naar de tas van Marlies begonnen.

Advertisements