Nieuwe documentaire Natalee Holloway

De Telegraaf schrijft vandaag over een nieuwe documentaire over de verdwijning van Natalee Holloway die daar morgen in première gaat. De documentaire: “Natalee, the unrevealed timelines is gemaakt door Curacaose filmmaker Renée Gielen en besteed aandacht aan zaken die in de documentaire van Peter de Vries en anderen geen aandacht kregen. De documentaire besteed ook met name aandacht aan de familie Holloway-Twitty.

In de documentaire vertelt toenmalig onderzoeksleider Gerold Dompig dat alle pogingen tot onderzoek naar de familie door de Amerikaanse autoriteiten werden gefrustreerd. Dompig werd zelfs in zijn eigen politiebureau bedreigd door de Amerikaanse consul en de FBI, omdat hij onderzoek naar de Holloways wilde doen.

Volgens Gielen klopt vooral de handel en wandel van moeder Beth Reynolds niet. Zij landde na Natalee’s verdwijning al zo snel op Aruba, dat ze wel meer moet hebben geweten. Gielen toont een document waaruit blijkt dat Beth Reynolds veel eerder arriveerde dan ze zelf altijd beweert. Bovendien had zij bij aankomst een stapel posters bij zich, waarin zij Natalee vraagt contact met haar op te nemen, en die al eerder moeten zijn gemaakt.

Mysterieus is ook wat er gebeurde na de tip dat Natalee in een crackhouse zit. De familie liet een zogeheten medical jet van de VS naar Aruba komen. De Arubaanse autoriteiten werden niet ingelicht. Omdat Natalee Holloway pertinent niet naar huis wilde, besloot de familie het crackhouse met een groep vrienden ’s nachts te bestormen. Een groep mannen viel echter al eerder op de avond het drugspand binnen. Ze zeggen dat ze Natalee niet hebben gevonden. De volgende dag vertrok de medical jet.

In Nederland komt de documentaire volgende week op DVD uit.

Trailer:

De arrestatie van Frank Cordes in verband met de verdwijning van zijn vrouw Leta Lynn Cordes op St. Maarten laat wel zien dat bij een verdwijning onderzoek naar de familie zeker nodig is.

Peter wordt persoonlijk over Renee Gielen:

Advertisements