Léon van M weer gearresteerd

Léon van M., verdachte in de Oostvoornse kofferbak-moordzaak, is weer gearresteerd, autodiefstallen en inbraken. Volgens justitie heeft de nieuwe arrestatie echter niet met de moord op Caroline van Toledo(35) uit Oostvoorne in 2005 te maken.

Van M. zat eerder negen maanden in voorarrest op verdenking van betrokkenheid bij de moord, maar werd vorig jaar voorlopig vrijgelaten vanwege gebrek aan bewijs.

Deze week hield de politie toevalliger wijze Wim S. als nieuwe verdachte in de kofferbakmoordzaak aan.

Leon van M. geldt voor het rechercheteam als de belangrijkste verdachte in die moordzaak, omdat hij beschikte over dezelfde types kabelbinders als waarmee Van Toledo was gekneveld en zowel de zeldzame trui als de al even schaarse muts had die de recherche uit de videobeelden rond de moord heeft ontwaard. Ook zouden bij het afluisteren belastende verklaringen tegen hem zijn opgevangen.

Het stoffelijk overschot van Van Toledo werd in september 2005 gevonden in haar uitgebrande auto, vlakbij het vakantiepark Kruininger Gors op Voorne-Putten. Ook haar huis, even verderop, was in brand gestoken. Diezelfde ochtend is er met haar bankpas in Rozenburg gepind, door een lange met muts en shawl gemaskerde man. Het rechercheteam onderzoekt nu of de eveneens lange Wim S. (42) de ‘pinner’ kan zijn.

S. zou een verleden hebben van drugsgebruik. Hij zou Léon van M. (32) kennen, omdat de twee zaken deden. Dorpsbewoners beschrijven S. juist als ‘een vader die elke morgen met de auto zijn kinderen naar school rijdt’ en van de drugs probeert weg te blijven.