Arrestant loopt weg uit politiebureau

Een 20-jarige man uit Oosterhout is zondagavond weggelopen uit het politiebureau aan de Blauwe Kei 220 in Breda. De man zat alleen in een verhoorkamer. Hij was eerder samen met een plaatsgenoot aangehouden vanwege een verkeersruzie.

Na het incident heeft de politie zondagavond en maandag op diverse adressen naar de verdachte gezocht, maar tot op heden nog zonder resultaat.
De man zat samen met een 21-jarige vriend in een auto die op de Mary Zeldenrustweg in Rijen betrokken was bij een stevige verkeersruzie. Een 40-jarige automobilist uit Hoeven belde de politie, nadat de Oosterhouters enkele malen opzettelijk licht tegen zijn auto waren gereden en hem hadden bedreigd. Ook daarna bleven ze de Hoevenaar naar eigen zeggen achtervolgen. Via het centrum van Rijen en Dorst gingen de twee auto’s verder naar de A27 en A58 richting Tilburg. Gewaarschuwde agenten konden de twee verdachten rond kwart over zes aanhouden op een parkeerplaats aan de A58.

Op het bureau in Breda aangekomen werd de 20-jarige verhoord in een kamer die ook in gebruik is als slachtofferkamer omdat andere verhoorkamers niet beschikbaar waren. Die kamer heeft een nooddeur naar buiten die van binnen te openen is. Toen de agent even kort voor overleg de kamer uitging, liep de Oosterhouter via de buitendeur weg.

De agent kwam na enkele minuten terug en zag dat de man vertrokken was. Hij sloeg alarm waarna agenten direct in de omgeving van het bureau hebben gezocht. Ook op zijn woonadres en dat van zijn familie hebben agenten gekeken.

De identiteit van de man is bekend, dus de politie verwacht de man snell aan te kunnen houden in verband met het onderzoek naar de verkeersruzie. De tweede verdachte is in verzekering gesteld en overgebracht naar het cellencomplex op de Mijkenbroek in Breda.