Stenengooiers weer vrijuit

klinker2 De 5 Marokkaantjes die de twee zusjes Laura (16) en Rowan (18) uit Gouda bekogelden met straatstenen en kluiten aarde en een van hen haar fiets afpakten en naar het hoofd smeten –waarbij zij een hersenschudding op liep- staan weer op straat.

De jongens werden na zes uur op het bureau te hebben doorgebracht weer vrijgelaten. De feiten die de daders van 13, 14 en 15 jaar oud, hebben gepleegd zijn volgens een woordvoerster van het OM niet ernstig genoeg om de jongens op wettige gronden langer vast te houden. Vreemd, aangezien een cartoonist wegens tekeningen in Amsterdam 2 dagen op het politiebureau opgesloten zat.

Het OM gaat nu bepalen wat er verder met de verdachten zal gebeuren. Laura en Rowan werden maandagmiddag door het vijftal aangesproken toen ze door het Atlantispark in Gouda fietsten. "Ze stonden ons bij het bruggetje op te wachten en riepen vulgaire dingen", vertelt Laura. "Toen wij hen negeerden en Rowan geïrriteerd zuchtte, waren we opeens kapsonestrutten en kwamen ze ons achterna."

De zusjes werden ingehaald toen ze bij een wegopbreking van de fiets moesten stappen. Laura: "Daar begonnen ze met stenen en kluiten aarde gericht naar ons hoofd te gooien. Ze smeten mijn fiets keihard op mijn hoofd." De Goudse heeft ten slotte 112 gebeld, waarop het vijftal afdroop. "Een vriendin die ons stond op te wachten kent de daders bij naam en heeft meteen hun gegevens doorgegeven aan de politie. We moesten twee uur lang een verklaring afleggen.

Daarna hebben wij van de politie niets meer gehoord, ook niet of de daders zijn gepakt." Politiewoordvoerder Van Egmond bevestigt het verhaal. "De jongens hebben niets ontkend en zijn na zes uur, in overleg met de officier van justitie op vrije voeten gesteld."

Advertisements