Delen lijk Nederlandse verkocht

Een borst en een hand van een Nederlandse toeriste, die in Zuid-Afrika omkwam bij een auto-ongeluk, zijn afgesneden en te koop aangeboden aan een medicijnman.

Ben Mongadi (35) een medewerker van het mortuarium en Phillemon Baloyi (47), een zelfbenoemde ‘pastoor’ van Acornhoek zijn opgepakt voor het misdrijf.

Een Nederlandse toeriste verongelukte vier weken geleden in Lydenburg, slechts een paar uur nadat ze met drie reisgenoten was gearriveerd. Bij het ongeluk kwamen behalve de vrouw nog één Nederlander en één Zuid-Afrikaan om het leven.

Mongadi heeft bekend dat hij een borst en hand van het lichaam van de vrouw heeft afgesneden met een zelfgemaakt mes. Dat deed hij voordat het stoffelijk overschot van de plaats van het ongeval naar het mortuarium werd vervoerd en het lichaam werd gecremeerd.

De man verkocht de lichaamsdelen naar eigen zeggen door voor 800 Rand (73 euro) aan Baloyi. Die bood de lichaamsdelen vervolgens aan een medicijnman aan voor 3500 Rand (320 euro). De traditionele genezer belde echter de politie waardoor de gruwelijke handel aan het licht kwam.

In Zuid-Afrika wordt er vaker illegaal in lichaamsdelen gehandeld. Een woordvoerder van de politie wilde nog geen commentaar geven tot het onderzoek is afgerond.

Bron: de Zuid-Afrikaanse krant Beeld.

 

Advertisements