Ryan Pietersz en OM beiden niet in cassatie

Zowel Ryan Pietersz (27) als het Openbaar Ministerie op Curaçao gaan niet in cassatie tegen het vonnis in hoger beroep van dertig jaar voor gekwalificeerde doodslag. Dat hebben zowel het OM als de advocaat van Pietersz vanmorgen (lokale tijd) bevestigd. Daarmee wordt de straf nu onherroepelijk.

Pietersz werd op 25 juni door het Hof veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf voor de dood van de Nederlandse Marlies van der Kouwe.

In maart legde het gerecht in eerste aanleg P. levenslang op, maar het hof vernietigde die uitspraak. Het achtte de kans niet groot dat P. na dertig jaar cel opnieuw een levensdelict zou plegen. De mogelijkheid is aanwezig dat P. na twintig jaar weer vrijkomt, aangezien hij voor het eerst is veroordeeld voor doodslag. Bij een eerste veroordeling mag een derde strafvermindering worden gegeven.

Pietersz heeft bekend apothekersassistente Marlies van der Kouwe(24) te hebben gewurgd. Dat gebeurde in de nacht van 20 op 21 september vorig jaar. Hij heeft altijd volgehouden dat hij alleen haar tas wilde stelen en dat het gevecht dat daarop ontstond, uit de hand liep. Pas een maand na de verdwijning van Van der Kouwe werd haar stoffelijk overschot gevonden.

Advertisements