Politie negeert aangifte poging tot moord

De politie in Den Bosch heeft een aangifte voor poging tot moord een jaar laten liggen. Leon van Oosterwijck uit Den Bosch deed deze aangifte en kaartte de zaak vorige week opnieuw aan. Volgens justitie is de zaak inmiddels echter te oud om nog in behandeling te nemen. De politie zegt de zaak te betreuren. Volgens een woordvoerder had de zaak wel behandeld moeten worden omdat geweldsmisdrijven prioriteit hebben, maar is het daar nu te laat voor.

De vriend van de dochter van van Oosterwijck, een drugverslaafde, wild geld van hem lenen. Dat weigerde hij. Deze man trok toen een mes en kondigde aan hem af te zullen maken omdat hij toch maar een ‘Nederlands vies  vet varken was dat het niet verdiende te leven’.

Gelukkig kon de vriendin van van Oosterwijck boven op de man duiken en kon hij in bedwang gehouden worden.

De volgende dag deed van Oosterwijck aangifte, ondanks regelmatig informeren hoorde hij niets meer. Daarom stapte hij afgelopen week naar de krant. Toen kon er wel gelijk een brief van die labbekakken van de politie naar van oosterwijck toe, vol met excuses, maar tevens met de mededeling dat het nu te laat was om de zaak te behandelen.

Hoezo te laat om te behandelen? De zaak is toch nog niet verjaard? Er worden wel meer zaken na lange tijd behandeld en je moet al blij zijn als tegenwoordig een aangifte binnen een jaar aan de beurt is.

Advertisements