37 jaar cel voor Nederlandse pedofiel in Thailand

Gerard Knoppien wordt weggevoerdDe Nederlander Willem Gerard Knoppien (52) is vandaag in Bangkok tot 37 jaar gevangenisstraf veroordeeld wegens wederrechtelijke vrijheidsberoving en misbruik van een kind.

Gerard Knoppien werd schuldig bevonden aan het herhaaldelijk meenemen en seksueel misbruiken van een 12-jarige jongetje tussen maart en december 2007 in de plaats Hua Hin.
Een medeplichtige Thai, Thanes Bualuang (35), kreeg 26 jaar en acht maanden cel. Ze hebben dertig dagen de tijd om in hoger beroep te gaan.

Knoppien werd al gezocht door Interpol. De Thaise politie die getipt was door Interpol, hield Knoppien in de gaten en filmde hoe het slachtoffertje bij hem werd afgeleverd. Zondag 2 december 2007 werd hij gearresteerd. Knoppien had de jongen voor zijn diensten omgerekend 2,40 euro betaald (120 baht). Thanes Bualuang die het jongetje bracht en later weer ophaalde kreeg ongeveer vier euro (200 baht). De jongen zou 6x bij hem zijn afgeleverd en daarvan 5 keren zijn misbruikt. Hoewel er geen DNA bewijs of foto’s waren, vond de rechter de getuigenis van de jongen geloofwaardig.

Update 18 januari 2012: In hoger beroep zijn dezelfde straffen opgelegd

Advertisements