Vegan streaker verdacht van voorbereiden aanslag op de koningin

Koningin, ook dol op dieren
koningin-hondje
Vegan streaker, dol op dieren
veganstreaker

Peter Janssen (24) de ‘vegan streaker’ die 7 april dit jaar werd opgepakt wegens het vrijlaten van 2500 nertsen bij een fokkerij in Zeeland, wordt nu ook verdacht van het willen plegen van een aanslag op de koningin omdat zij bont draagt. Janssen was 30 Juni weer vrijgelaten ‘wegens familieomstandigheden’ maar is gisteren weer gearresteerd bij zijn moeder thuis in Vught. Bij de doorzoeking van twee woningen in Vught en Wissekerke (Noord-Beveland) zijn twee computers in beslag genomen.

Volgens zijn advocaat Gerard Spong, is er geen sprake van een redelijke verdenking, o.a. omdat er bij huiszoeking geen enkel bewijs daarvoor is gevonden, ook geen vuurwapen. De verdenking berust slechts op één valse anonieme tip.

Klaarblijkelijk is dat tegenwoordig genoeg om iemand te arresteren. Het OM gaf ook aan nog geen bewijs te hebben om tot een voorgeleiding te komen.

Behalve voor het vrijlaten van de nertsen wordt Janssen tevens verdacht van brandstichting bij een slagerij in zijn vroegere woonplaats Vught. Daarvoor kan justitie hem vervolgen wegens poging tot doodslag.

 

Zie ook: Pamela Anderson schrijft brief aan koningin

Vegan Streaker in natuurlijke omgeving
Advertisements