Afperser knipt teen slachtoffer af

Danny Klomp, een teen armer maar 23 miljoen rijker. Proost jôh

Van Danny Klomp (38) uit Bussum, is afgelopen weekeinde een teen afgeknipt tijdens een afpersingszaak. Klomp is hoofdverdachte in de fraudezaak rond vastgoedinvesteringsfonds Palm Invest waarvan hij de oprichter is.

Klomp reisde afgelopen weekeinde met zijn zakenpartner, Bart Donders(37) uit Amsterdam, naar België. Zij dachten een zakelijke afspraak te hebben. Toen ze waren aangekomen op de afgesproken plek, bedreigden en mishandelden gewapende mannen hen. Van Klomp werd de grote teen afgeknipt en hij werd met een geweerkolf op het hoofd geslagen. De twee slachtoffers werden ongeveer twaalf uur vastgehouden. Zij werden vrijgelaten op voorwaarde dat zij de volgende dag een aanzienlijk geldbedrag zouden betalen.

Klomp en Donders zochten contact met de politie. In samenspraak met de recherche spraken de slachtoffers een plek af met de afpersers om het afgesproken geldbedrag te overhandigen. De transactie vond plaats in een hotelkamer in Houten. Daar werden de afpersers aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Alkmaar en een eveneens 34-jarige man uit Enschede. De twee slachtoffers zijn in een ziekenhuis behandeld.

De twee verdachten worden vrijdag aan de rechter-commissaris in Amsterdam voorgeleid. Zij worden verdacht van wederrechtelijke vrijheidsbeneming, afpersing en zware mishandeling. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Update 23 Juli: Inmiddels zijn ook Danny Klomp, Bart Donders en Remco Voortman (foto) (medeverdachte in de PalmInvestzaak) gearresteerd wegens het overtreden van hun schorsingsvoorwaarden. Donders en Klomp omdat zij Nederland hadden verlaten en Voortman omdat hij de zakendeal had geregeld, hetgeen ook tegen de schorsingsvoorwaarden was. Ook zij moeten vrijdag 24 juli voor de rechter komen.

Update 24 Juli: Klomp, Donders en Voortman zijn weer in vrijheid gesteld, het OM is daartegen in beroep gegaan. De twee afpersers worden nog 14 dagen vastgehouden. Zij zitten op complete beprekingen. De vrijlating van het Palminvest-trio is op zich verbazingwekkend. Zij waren eerder uit hechtenis geschorst op conditie van een aantal duidelijek voorwaarden. Die voorwaarden zijn geschonden, daarover kan geen twijfel bestaan. Vrijlating tast dan ook de zin van schorsing op voorwaarden aan.

Update 20 augustus: Inmiddels is bekend geworden dat het niet om de grote teen ging maar om de kleine teen. De daders deden zich voor als schatrijke joodse beleggers. Het zou niet gaan om Palminvest benadeelden, maar om criminelen die dachten dat er bij Klomp wel wat te halen viel.

Advertisements