Moord op Daantje Hollander was ‘drive by shooting’

De moord op de Curaçaoënaar Adriaan ‘Daantje’ Hollander in Baranquilla, Colombia, eerder deze week was volgens zijn broer Anthony Hollander een ‘drive-by shooting’, die niets te maken heeft met handel in verdovende middelen, een crime passionnel of een overval. 

Dit lijkt bevestigd te worden door krantenberichten in de in Baranquilla uitgegeven dagbladen La Libertad en El Heraldo die een interview hebben met Heriberto Benavides, de schoonvader van Hollander.

Hollander leerde de Colombiaanse Liliana Benavides kennen op Curaçao. Zou trouwden en gingen afgelopen september wonen in de wijk La Sierrita in Baranquilla, Colombia; volgens broer Anthony een zeer beruchte, arme en buitengewoon gewelddadige wijk waar moord en doodslag aan de orde van de dag is en waar vooral in de avonduren veelvuldig in het wilde weg wordt geschoten. De familie Hollander houdt het erop dat Adriaan om het leven is gekomen bij zo’n min of meer lukrake schietpartij. Volgens El Heraldo was hij ’s avonds om een uur of acht bezig een nieuwe lamp in te draaien, toen hij door onbekenden op een motorfiets van dichtbij – circa drie meter afstand – in het hoofd werd geschoten.

Buurtbewoners hadden vlak daarvoor een auto en motorfiets zien rondrijden. Ze vermoeden dat het niet gericht was op roof, omdat hij een gouden ketting, een ring en mobiele telefoon nog bij zich had. Schoonvader Benavides zegt nog steeds niet te weten wat er kan zijn gebeurd. Adriaan had geen vijanden en kende praktisch niemand in de buurt. Hij werd nog zwaar gewond opgenomen in de Clinica San Ignacio, maar overleed door de ernst van zijn verwondingen. Hollander was nog maar een paar dagen daarvoor in Baranquilla aangekomen om papieren in orde te maken voor zijn op 23 mei jl. geboren baby en zijn vrouw Liliana.

Dat wordt bevestigd door zijn familie op Curaçao. El Heraldo bericht dat Adriaan naar Baranquilla was afgereisd om zijn vrouw Liliana en kindje mee naar Curaçao te nemen. De politie – Policía Metropolitana – spreekt volgens El Heraldo over een ‘mysterieuze moordaanslag’. Zijn broer Anthony Hollander zegt van de schoonfamilie vernomen te hebben dat ‘er geen ruzie of discussie’ aan de schietpartij voorafging. Hollander’s lichaam wordt op Curaçao begraven.

Advertisements