11 jaar cel voor doodslag in Schoorl

A.B. (25) uit Leiden is vandaag door de rechtbank in veroordeeld tot elf jaar celstraf voor doodslag op Miente Boomsma (54) in Schoorl die in de nacht van 29 op 30 mei met messteken om het leven werd gebracht. Het OM had 15 jaar geëist.

Volgens de rechtbank is bewezen dat geen sprake is van voorbedachten rade. Wel is hij van oordeel dat B. niet handelde uit noodweer, waar de verdachte zich op beriep. Vaststaat eveneens dat de verdachte goederen heeft meegenomen uit de woning die de waarheidsbevinding volgens de rechter ernstig belemmerden. De rechtbank nam dat mee bij de strafbepaling.

B. presenteerde zichzelf twee weken geleden tijdens de zitting als slachtoffer. Hij zou de bewuste avond een seksafspraak met een vrouw hebben gemaakt. Nadat hij per trein naar Alkmaar was gereisd, werd hij opgehaald door Boomsma, van wie hij dacht dat het haar chauffeur was. Aangekomen in het huis van de homoseksuele Boomsma aan Bobbeleweg 11/ZA in Schoorl (foto) bleek er geen vrouw te bestaan en werd B. naar eigen zeggen onder bedreiging van een mes verkracht.

Op zeker moment wist hij naar eigen zeggen aan de greep van zijn belager te ontkomen en kwam hij in de keuken terecht. Daar belaagde het slachtoffer hem met het mes. Tijdens een worsteling wist de man Boomsma het mes te ontfutselen en stak hij op hem in. Daarna viel de verdachte flauw. Naar eigen zeggen kan hij zich slechts gedeelten van de avond herinneren. Zelf liep hij twee messteken op.

De officier vond het verhaal aan alle kanten rammelen, onder meer omdat B. bewijsstukken heeft laten verdwijnen die de juistheid van zijn verhaal hadden kunnen aantonen. Bovendien had hij na de steekpartij een gaskraan opengedraaid en een brandende kaars in de woning geplaatst in de hoop dat een explosie zou ontstaan.

Advertisements