Jongen van 15 neergeschoten in de Bijlmer

Afgelopen nacht is bij een ruzie in de Steenderenstraat in Amsterdam Zuidoost Gianluca Flamengo (15) (foto beneden)neergeschoten. Gianluca was een jonge veelbelovende bokser en zat in de auto bij de bekende bokser Tyrone Spong (foto beneden).

Na een barbeque brengt Tyrone rond een uur of half drie twee vrienden en Gianluca naar huis. Als ze een tussenstop maken om nog even een tas van een van de jongens op te halen, zoeken 3 jongens op scooters ruzie.

Tyrone zegt ze zich niet druk te maken om niks en zegt dat ze naar huis moesten gaan. De jongens rijden dan weg en zeggen: “Wacht maar”. Een van die jongens keert vervolgens om en neemt de auto van Tyrone van achter onder vuur met een automatisch pistool. Gianluca lag inmiddels te slapen op de achterbank, werd wakker en keek om. Op dat moment werd hij geraakt door een kogel.

tyrone_spongTyrone stapte uit en rende achter de jongens aan. De dader is ontkomen, maar de andere twee heeft Tyrone nog onder handen genomen. De politie is meteen gebeld en deze twee jongens zijn opgepakt. Op de schutter is inmiddels een klopjacht door de politie geopend. Gianluca is ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Omdat er de afgelopen tijd in de Bijlmer meer schietpartijen waren, meestal in het drugs milieu, berichtten de kranten vandaag ook grotendeels dat het om een drugsafrekening zou gaan. Dat blijkt dus niet het geval.

Update 7 augustus 2009: AT5 meld dat Gianluca, die overigens vandaag 16 is geworden om 16.45 uur zou zijn overleden. Dit bericht wordt door de politie tegengesproken. Vrienden van het slachtoffer vermelden dat de jongen hersendood zou zijn verklaard.

Update 14 augustus 2009: Gianluca Flamengo is vrijdagmiddag op de Nieuwe Oosterbegraafplaats onder grote belangstelling begraven. Op verzoek van de nabestaanden had den de gasten zich in kleurige kledij gestoken. 

Omdat Tyrone Spong begeleid wordt door Team Black Label Figthing, de professionele management organisatie van de Hells Angels, was er ook een escorte van Hells Angels.

Advertisements