Eis 8 maanden cel en TBS tegen Jack de Knipper

Aram Visser Het Openbaar Ministerie heeft vandaag acht maanden cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen Aram Visser (22) uit Zeist (foto). Visser, beter bekend als “Jack de Knipper”, knipte vijftig stroomkabels door van de liften in een flatgebouw. Visser verklaarde voor de rechtbank in Utrecht te hebben gehandeld uit woede over gebeurtenissen uit zijn verleden en om een noodkreet te uiten.

Aram Visser, die zelf in de dertien etages tellende flat aan de Laan van Vollenhove woonde, werd in februari opgepakt en legde een bekentenis af. De politie zei de zaak hoog op te nemen omdat bewoners van hogere verdiepingen moeilijk bereikbaar werden voor hulpdiensten.

Aram Visser werd door de media tot Jack de Knipper gedoopt. Hij sloeg volgens het OM gedurende vier maanden toe, voor het eerst op 28 oktober vorig jaar. De laatste keer, in de nacht van 25 januari, werden de stroomkabels in veertien van de zestien liften doorgeknipt.

Het repareren van de schade duurde steeds één tot drie weken. Dat leidde tot ongemak voor de bewoners en financiële schade, maar had ook tot ernstige situaties kunnen leiden als hulpverleners niet op tijd boven hadden kunnen komen, stelt het OM.

De man heeft volgens justitie een gebrekkige sociale en emotionele ontwikkeling en een gedragsstoornis. Ook wordt de kans op herhaling groot geacht.

Hoewel Aram Visser zegt om hulp te vragen, weigert hij mee te werken aan hulpverlening. "Bij alleen een gevangenisstraf zal de verdachte terugkomen in de maatschappij zonder dat er iets met hem is gebeurd", zei de officier van justitie. Daarom vroeg hij de rechtbank naast een celstraf om tbs met dwangverpleging.

Advertisements