Jesse Remmers steunt verhaal Peter de Vries

Jesse Remmers
jesse_remmers

Jesse Remmers, een van de hoofdverdachten in het liquidatieproces Passage, heeft vandaag de getuigenis van misdaadverslaggever Peter R. de Vries ondersteund. Het is voor zover bekend de eerste keer dat Remmers, die wordt verdacht van betrokkenheid bij zeker vier moorden in het criminele milieu, in het openbaar iets inhoudelijks over de zaak heeft gezegd.

De Vries verklaarde vandaag voor de rechtbank in Amsterdam onder meer dat hij Remmers en kroongetuige Peter la Serpe in 2004 in Naarden heeft ontmoet. Dat gebeurde volgens de misdaadverslaggever op initiatief van Remmers, die hem meldde dat La Serpe bij de recherche onware verklaringen aflegde en dat de recherche daarvan op de hoogte was. Het zou de bedoeling zijn geweest de recherche hiermee in een kwaad daglicht te stellen. De Vries was uitgenodigd om hier eventueel een item over te maken. Volgens La Serpe was ook Holleeder daarbij, volgens de Vries niet.

Kroongetuige La Serpe kwalificeerde de uitspraken van De Vries als leugens. De verklaringen van La Serpe, die volgens eigen zeggen betrokken is geweest bij diverse liquidaties, vormen een belangrijk deel van het bewijs dat justitie heeft verzameld. Jesse R. zei op zijn beurt dat hij “alles wat De Vries zegt, kan bevestigen”.

Ongeacht wie de waarheid spreekt, blijft het natuurlijk een vreemd verhaal, de Vries zich de naam La Serpe niet meer kan herinneren terwijl hij een van de deelnemers was. Van Remmers’ verklaring kan natuurlijk op zijn minst gezegd worden dat hij belang heeft bij het ongeloofwaardig maken van La Serpe.

Van de Vries kan op zijn minst gezegd worden dat hij ook hier weer aan de zijde staat van een verdachte van zware Criminaliteit zoals hij dat ook eerder deed bij ‘de dominee’, Cor van Hout, Holleeder en de Zwarte Cobra, waarbij ik even in het midden wil laten of dit al dan niet terecht is.

Opvallend is echter dat OvJ H. Oppe, personeel van het Arsenaal zeker wist dat Holleeder aanwezig was en dat zelfs met een bonnetje kon aantonen en dat Peter de Vries klaarblijkelijk in 2007 al had gezegd dat het gesprek niet in het Arsenaal was maar in ‘Chefs’.

prdv-laS

Advertisements