Fries vecht voor Filipijnse dochter

De 56-jarige politieman uit Leeuwarden die vorige week werd vrijgesproken van illegale adoptie van een Filipijns meisje stapt naar de civiele rechter. Volgens advocaat Alie Westerhuis willen de man en zijn vrouw het tweejarige kindje graag alsnog opvoeden.

De vrouw, die van oorsprong Filipijnse is, kreeg in 2006 het kindje in haar handen gedrukt bij een bezoek aan haar moederland. In overleg met haar Friese echtgenoot besloot ze het kind mee te nemen naar Nederland. Het Openbaar Ministerie beweerde dat het tweetal bewust de procedures had omzeild en bracht het meisje op een geheime plaats onder.

„Nu de rechtbank ze onschuldig acht, zijn we een civiele procedure begonnen”, zegt Westerhuis. „Het kindje draagt ten slotte al de naam van mijn cliënten.”

De man zei eerder tijdens de rechtszitting geen contact meer te willen met het meisje, omdat ze al zoveel had meegemaakt. „Maar dat gold alleen voor de tijd dat hij werd vervolgd. Als het weer rustig zou zijn wilde hij wel weer contact hebben.”

Westerhuis vermoedt dat het meisje nu in een pleeggezin in Drachten zit. „Maar daar kunnen we nu nog niet achter komen.”

Advertisements