Moord crèchejuf Arzu Çakmakçi-Erbas was opdracht volgens politie

De politie gaat ervan uit dat eigenares Arzu Erbas (32) van kinderopvang Moeders Schoot in Amsterdam-West in opdracht is doodgestoken. Gisteren heeft de politie een tweede verdachte aangehouden in verband met de moord.

Het gaat om een 31-jarige Msterdamse. Een politiewoordvoerder bevestigde dit vandaag.

Eind augustus hield de politie in het Erasmuspark in Amsterdam Nevzat K.(41) aan als verdachte in de zaak, nadat de politie in meerdere opsporingsprogramma’s op televisie zijn volledige identiteit bekend had gemaakt. Tot nu toe zei de politie ervan uit te gaan dat K. alleen had gehandeld.

Wat de betrokkenheid van de 31-jarige vrouw bij de moord precies is, wilde een politiewoordvoerder niet zeggen. „We zeggen verder helemaal niets over deze zaak.”

De eerder aangehouden Nevzat K. is volgens de politie verslaafd aan drank en drugs. Hij zou verscheidene geweldsmisdrijven op zijn kerfstok hebben. Volgens justitie is er geen enkele relatie tussen K. en het slachtoffer. Wat de relatie tussen de tweede verdachte en Erbas is, blijft vooralsnog onduidelijk. Zijn advocaat bestrijdt de juistheid van de beweringen over zijn verleden.

Arzu Çakmakçi-Erbas werd op 10 augustus op de parkeerplaats bij haar kinderdagverblijf Moeders Schoot in de wijk Geuzenveld doodgestoken. Tijdens een eerdere zitting in de rechtszaak tegen K. bleek dat justitie hem ervan verdenkt Erbas daar te hebben opgewacht. Vervolgens zou hij haar meerdere keren met een mes hebben gestoken.

Advertisements