Arrestatie in zaak Ida Klijnstra

Bert-Jan van der S. uit Wolvega is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de moord op Ida Klijnstra (52).

Ida Klijnstra werd 23 juni 2008 in haar huis in De Blesse (Friesland) vermoord, na, zoals nu door de politie wordt vermoed, een uit de hand gelopen roofoverval. Zij werd van dichtbij doodgeschoten.

De moord is volgens de recherche vermoedelijk gepleegd door Arjan van der S. Die kon echter nooit worden ondervraagd, omdat hij zichzelf door het hoofd schoot toen een gewapend arrestatieteam hem in zijn woning in Franeker wilde aanhouden. De politie trof in zijn woning enkele handvuurwapens, bivakmutsen, tape en zwarte overalls aan. Daarnaast lag er twee kilo amfetamine in een vrieskist.

De recherche heeft nu de oudste zoon van deze zelfmoordenaar gearresteerd op verdenking van “mogelijke betrokkenheid bij de uitvoering van de overval op Ida Klijnstra”, aldus persofficier Henk Mous.

De recherche heropende afgelopen september de moordzaak na nieuwe informatie over handlangers die de zelfmoordenaar had tijdens de roofoverval op Ida Klijnstra. De gearresteerde zoon is volgens justitie verdacht “op basis van getuigenverklaringen van mensen uit de omgeving van de vader en de zoon”.

De zoon heeft eerder al vastgezeten voor mogelijke betrokkenheid bij de beleggingsfraude van zijn vader. Of hij in dat fraudedossier een verdachte blijft, wordt binnenkort beslist. De recherche heeft maandenlang gerechercheerd in de omgeving van Bert-Jan van der S., totdat een aanhoudingsteam afgelopen vrijdag bij hem binnenviel. In de woning van de zelfmoordenaar zijn bewijzen gevonden dat hij drie jaar lang een beleggingskantoor runde, waarmee hij investeerders oplichtte. Hij liet provinciegenoten grote bedragen investeren in teakplantages en Italiaanse vakantieparken. Het bleken luchtkastelen te zijn. Met deze piramideconstructie streek hij ongeveer een miljoen euro op.

Advertisements