Eis achttien jaar cel voor moord

Mohamed B. (32) uit Alkmaar heeft donderdag 18 jaar cel tegen zich horen eisen voor de moord op William Liefting (57) in Oudorp (gemeente Alkmaar) en de poging tot zware mishandeling van een medewerkster van de penitentiaire inrichting waar hij na zijn aanhouding verbleef.

B. gaf zichzelf op 3 februari aan bij de politie met de mededeling dat hij Liefting in diens woning uit noodweer had vermoord omdat die hem seksueel wilde misbruiken. Hij zou het slachtoffer hebben bezocht om belastingpapieren te laten invullen, maar justitie zegt aanwijzingen te hebben dat B. de woning is binnengedrongen. Uit sectie is gebleken dat Liefting zo’n 35 keer is gestoken. Bovendien is, toen hij op de grond lag, zijn keel doorgesneden en zijn hart doorboord.

Justitie gelooft niet dat sprake is geweest van noodweer, zoals B. betoogt. Het slachtoffer en B. kenden elkaar al jaren. Gedurende die periode zou de langdurig verslaafde B. in ruil voor geld seks met Liefting hebben gehad. Ook waren er volgens justitie al verschillende malen ruzies tussen de twee.

B. wordt verder verdacht van een poging tot zware mishandeling van een medewerkster van de PI, op 27 maart 2009. De medewerkster zou zich discriminerend hebben uitgelaten over de verdachte, waarop hij haar vanuit het niets aanviel toen hij mocht luchten. Van discriminatie is evenwel uit onderzoek niets gebleken.

De rechtbank doet 12 november uitspraak. (Het werd 10 jaar en TBS)

Advertisements