Lichaam Noteboren in NL

De Belgische justitie heeft vanavond het lichaam van de vermoorde Nederlander Ronald Noteboren (41) uit Schinnen overgedragen aan de Nederlandse justitie. Dat maakte het openbaar ministerie in Maastricht bekend.

Het in stukken gesneden lichaam van Noteborenwerd in mei gevonden in een berm langs de autoweg E314 bij het Belgische plaatsje Tielt-Winge. De lichaamsdelen waren in een plastic zeil gewikkeld. Hoofd en handen ontbraken, wat identificatie bemoeilijkte.

Het heeft tot november geduurd voordat België voldeed aan een verzoek van Nederland om het lichaam terug te geven. Dat komt omdat het rechtshulpverzoek eerst door de raadkamer in Brussel moest worden beoordeeld. „Dat liet erg lang op zich wachten”, zei een woordvoerster van het OM in Maastricht.

Noteboren werd voor het laatst gezien toen hij op 18 februari uit zijn woning vertrok. De bouwondernemer ging in januari 2008 failliet en stond onder meer in het krijt bij de fiscus en bouwbedrijven. Het is onduidelijk of zijn gewelddadige dood hiermee verband houdt.

Advertisements