Opnieuw 4 jaar voor vuistverkrachter Manno K.

Veel plezier in de gevangenis Manno
Manno, raap jij mijn zeepje even op

Manno K.(40), de Friese ‘vuistverkrachter’ is in hoger beroep veroordeeld tot 4 jaar cel. Dat is even hoog als de straf die hij in eerste aanleg kreeg, maar een jaar minder dan de eis van het OM. In eerste aanleg had de officier van justitie slechts 2,5 jaar geëist. Ook moet hij haar 33.000 euro schadevergoeding betalen.

Op 8 december 2006 bond Manno K. zijn ex-vriendin aan het bed vast en verkrachtte haar vervolgens met zijn vuisten zowel vaginaal als anaal. Daar hield de vrouw ernstige verwondingen aan over en moest meermalen geopereerd worden. Zo moest er bijvoorbeeld een nieuwe kringspier worden gemaakt van een stuk spier dat uit haar dijbeen is gehaald.

Menno K is zelfs zo erg te keer gegaan dat de slaapkamer met bloed en ontlasting besmeurd was.

Manno K. beweerde dat er geen bewijzen tegen hem zijn. Hij claimt dat zijn telefoon is gehackt. Telecomexperts doen dit af als onzin, dit kan helemaal niet. De DNA-sporen zouden stammen uit de tijd dat de man nog een relatie met zijn slachtoffer had. Ook dat wordt door experts niet mogelijk geacht. Ook zijn alibi –een buurvrouw die hem op de bewuste avond thuis zou hebben zien zitten- vond het Hof weinig geloofwaardig daar gebleken was dat zij zich dit slechts herinnerde toen Manno haar om vroeg.

Manno K. heeft de verkrachting altijd ontkend. Of zijn advocaat nu cassatie gaat aantekenen, is nog niet bekend.

Nog een geluk dat-ie niet ten einde raad een ambtenaar in Arnhem heeft gegijzeld en zonder kleerscheuren heeft laten gaan, dan had-ie 9 jaar gekregen.

Advertisements