Rechtbank laat moordverdachte vrij

De rechtbank heeft vrijdag een verdachte in een moordzaak vrijgelaten. Volgens de rechters zijn er feiten die vragen oproepen over de betrokkenheid van Ernst L. bij de dood van zijn vrouw, maar is dat onvoldoende om hem nog langer vast te houden. De 64-jarige man zat 3,5 maand vast.

Het Openbaar Ministerie verdenkt hem ervan zijn vrouw in augustus in Simonshaven te hebben vermoord. Zelf houdt de verdachte het er op dat een onbekende hen overviel toen zij aan het wandelen waren. Hij zou klappen hebben gekregen en buiten westen zijn geraakt. Toen hij weer bijkwam, lag zijn vrouw naast hem. Daarop alarmeerde hij voorbijgangers. Het OM gelooft die verklaring niet en denkt dat de man verantwoordelijk is voor de dood van zijn echtgenote.

De rechtbank besloot nog niet of de directeur van gevangenis De Schie, waar de verdachte vast zat, gehoord wordt in de zaak. De rechters willen voor die beslissing meer tijd nemen. Advocaat Frank van Ardenne wil van de directeur weten of er nu wel of niet afluisterapparatuur aanwezig is in de spreekkamer.

Van Ardenne had hierover in de afgelopen periode via e-mail contact met de directeur. Die schreef volgens de advocaat aanvankelijk dat er een aan- en uitknop op de apparatuur in de spreekkamer zat. Toen Van Ardenne om een nadere uitleg vroeg, kreeg hij als antwoord dat die apparatuur er toch niet zou zijn.

Update: Begin september 2010 komt de zaak voor de rechter