Seksslavernij in flat Amsterdam-Noord?

chain2Twee vrouwen zeggen respectievelijk vier maanden en 1 jaar opgesloten te hebben gezeten in de flat van een zwakbegaafde man en zijn moeder in de flat Walmolen in Amsterdam-Noord. Zij zouden voortdurend zijn verkracht. Een van de vrouwen heeft uiteindelijk geprobeerd de moeder te doden.

Het verhaal van de twee vrouwen is op punten echter zo vreemd dat justitie niet zeker weet wat er van klopt.
Als er echter ook maar een deel klopt van de verhalen die de twee vrouwen, los van elkaar, vertellen over wat ze hebben doorgemaakt in de flat dan betreft het een zeer ernstige zedenzaak.

Het lijkt uitgesloten dat de vrouwen hun relaas over langdurig seksueel misbruik volledig hebben verzonnen: De politie trof bij het doorzoeken van de flat sporen van serieus hang- en sluitwerk aan de binnenkant van de deur en de raamkozijnen van de slaapkamer – precies zoals de slachtoffers hadden beschreven. De randen van het bed van de zwakbegaafde man die de vrouwen tot ‘seksslaaf’ zou hebben gemaakt, vertoonden sporen die door ketenen veroorzaakt kunnen zijn.

Maar de verhalen zijn zo bizar, en op cruciale punten zo onlogisch, dat ze vooralsnog niet als basis kunnen dienen voor succesvolle strafvervolging.
De vrouwen lijken bijvoorbeeld herhaaldelijk de kans te hebben gehad te vluchten. Bovendien hebben beiden ernstige psychische problemen.

Een van de slachtoffers is een Turkse vrouw die met de man in contact kwam via een advertentie op internet. Ze vroeg om een lening van 50.000 euro om een schuld van haar jongere broer bij criminelen af te lossen. Als afbetaling beloofde ze seks. Bij haar tweede bezoek werd ze vastgebonden en niet meer vrijgelaten.

Een van de slachtoffers heeft een psychiatrische stoornis, de ander heeft psychisch veel geleden.

Wat wél vaststaat, is dat één van de slachtoffers na het beweerde misbruik geprobeerd heeft de moeder van de man met een mes dood te steken. Het slachtoffer heeft dat bekend en moet binnenkort voor de rechtbank verschijnen voor poging tot doodslag.

De zaak is echter vertraagd vanwege het onderzoek dat aanklaagster Hoekstra laat doen naar het horrorverhaal van de vrouw. De rechtbank heeft haar vrijgelaten in afwachting van dat onderzoek, omdat ook de rechters haar relaas serieus nemen.

perfect victim Op zich is het niet benutten van een kans te ontsnappen door een ‘seksslaaf’ niet ongewoon. In 1977 werd in Californië de jonge Colleen Stan (20) ontvoerd door de sadistische Cameron Hooker en dagelijks misbruikt en gemarteld in zijn trailer in Red Bluff, Californië.
Na ca. 1 jaar, stond haar ontvoerder haar toe om alleen bij haar familie op bezoek te gaan. Zij was inmiddels zo bang gemaakt dat zij haar familie niets vertelde en aan het eind van de dag gewoon weer met haar ontvoerder meeging, om vervolgens nog eens 6 jaar door hem te worden vastgehouden, waarvan ze zelfs enkele jaren doorbracht in een houten kist. Later zou ze zelfs in de tuin werken en alleen bootschappen doen, zonder dat zij de kans nam te vluchten.
(Perfect Victim: The True Story of "The Girl in the Box" by the D.A. That Prosecuted Her Captor, by Christine McGuire and Carla Norton, Dell publisher, ISBN-13: 978-0440204428 )

Afbeelding kaart