Steekpartij op Scheepvaartcollege Rotterdam

Bij een vechtpartij op het Scheepvaart en Transportcollege aan de Lloydstraat in Rotterdam is een Turkse leerling (15) gewond geraakt doordat hij met een schroevendraaier in zijn achterhoofd is gestoken door een medescholier (16) van wie angstvallig de afkomst niet wordt bekend gemaakt.

Het incident vond dinsdagmiddag rond het middaguur plaats op het college aan de Lloydstraat.

Aan de steekpartij ging volgens getuigen een ruzie vooraf, buiten voor de school. De dader zou daarbij een schroevendraaier hebben gepakt en in het achterhoofd van het slachtoffer hebben gestoken.

Medestudenten hebben de dader in bedwang gehouden totdat de beveiliging van de school kwam. De massaal uitgerukte politie kon de verdachte later aanhouden.

Volgens de politie is het goed mogelijk dat de dader inderdaad een schroevendraaier als steekwapen gebruikte, zoals de ooggetuigen beweerden.

De traumahelicopter kwam ter plaatse om medische spoedzorg te geven. Het slachtoffer bleek lichtgewond te zijn geraakt en kon volgens de politie zelf naar de ambulance lopen.

Honderden leerlingen werden na het incident naar buiten gestuurd. Toen bleek dat de steekpartij geen verdere escalaties tot gevolg had, konden de leerlingen weer naar binnen. De lessen werden daarna hervat.

De jongens zijn vierdeklassers van het vmbo. Op de school wordt verteld dat de directe aanleiding een eerder conflict in de stad is geweest. Het broertje van een van de ruziemakers zou daarin ook een rol hebben gespeeld.

Volgens Erik Hietbrink, de voorzitter van het college van bestuur, is het de eerste keer in twintig jaar dat zich op zijn college een dergelijk incident afspeelt. Over het motief van de dader zei hij niets te kunnen zeggen. Hietbrink kondigde aan zowel met de dader als met het slachtoffer te gaan praten.

Advertisements