Ontsnapte gevangene gijzelde automobilist

arthur noach Arthur Noach (43) (foto), die gisterochtend uit de koepelgevangenis in Arnhem ontsnapte, is gewapend en heeft na zijn ontsnapping een automobilist gegijzeld.

De gevangene nam zondagochtend rond negen uur de benen uit de penitentiaire inrichting De Berg in Arnhem. Hij ontsnapte met een vuurwapen en gijzelde een automobilist die hij dwong naar Hoenderloo te rijden. Hij liet de automobilist geld pinnen om hem daarna uit de auto te zetten. Noach ging er vervolgens alleen met de grijze Volkswagen Touran vandoor.

Na de ontsnapping begon de politie een grote zoekactie waarbij onder meer een helikopter werd ingezet, maar de man is nog niet teruggevonden. Om de voortvluchtige eerder te kunnen pakken, toonde de politie zijn foto en identiteit maandagavond op televisie.

Noach zat eerder acht jaar vast, omdat hij een vrouw uit Amersfoort met een elektriciteitssnoer had gewurgd, meldt Omroep Gelderland. Nadat hij kort op vrije voeten was gekomen, werd hij opnieuw aangehouden in verband met een poging tot doodslag.

Advertisements