Uitspraak: Twaalf jaar voor moord stiefzoon

Een Hagenaar (33) is door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf wegens het doodsteken van zijn stiefzoon(23). Het Openbaar Ministerie had veertien jaar cel geëist.

De Hagenaar stond terecht voor doodslag. Hij bracht in de nacht van 25 op 26 mei van dit jaar zijn stiefzoon met twaalf messteken om het leven. Ook mishandelde hij zijn 17-jarige stiefzoon en zijn vriendin, de moeder van de jongens. Dat gebeurde in hun woning aan de Kritzingerstraat.

Op het moment dat de man de stiefzoon doodstak, lagen de andere twee slachtoffers elders in het huis te slapen. Hij verraste hen in hun slaap. Toch slaagde de jongste stiefzoon er uiteindelijk in het huis te ontvluchten en de politie te waarschuwen.

Na zijn daad vluchtte de man in een gestolen auto. Hij meldde zich twee dagen later op een politiebureau in Amsterdam, waar hij werd aangehouden.

De man had verklaard dat hij in een waas handelde en zich de steekpartij niet kon herinneren. Hij weigerde evenwel zich door een psychiater te laten onderzoeken. De officier van justitie vindt de verdachte een gevaar voor de maatschappij en eiste daarom een langdurige gevangenisstraf.

Advertisements