Loverboy of Moraalridders?

Het OM wordt meer en meer verheven tot de moraalridders van de maatschappij en zoekt slachtoffers waar die er niet zijn, ook als die ‘slachtoffers’ zelf hevig ontkennen slachtoffer te zijn. We zagen het eerder in de Holleder zaak waar Holleeder beschuldigs (en veroordeeld)  werd voor afpersing, terwijl het ‘slachtoffer’ bij hoog en laag volhield nooit afgeperst te zijn.

Vandaag stond in Arnhem een ‘loverboy’ (29) terecht. Zijn ‘slachtoffer’ –zijn 35 jarige vriendin- was het daar echter niet mee eens en liet dat merken. Niks ‘loverboy’, of ‘uitbuiterij’: de Nijmeegse vrouw is helemaal uit vrije wil prostitituee en daar heeft de officier van justitie niks mee te maken.

Haar vriend moet dan ook worden vrijgesproken van het aanzetten van haar tot prostitutie, van uitbuiting en van het witwassen van illegaal verkregen geld.

Vaak is er in zaken tegen ‘loverboys’ sprake van een verdachte man die zijn jonge slachtoffer eerst met mooie praatjes en dan met dwang de prostitutie in stuurt. Maar het ‘slachtoffer’ van vandaag was geen kwetsbare onschuldige tiener maar een zelfbewuste vrouw van 35. Die reed vijf dagen per week vanuit Nijmegen naar Amsterdam om op de Wallen geld te verdienen.

“Ik was al lang prostituee voor ik mijn vriend leerde kennen. Daar heb ik zelf voor gekozen en het bevalt me prima. Ik voel me dan ook geen slachtoffer van hem, maar van justitie. Door de politie weten mijn ouders en kennissen nu ook wat voor werk ik doe. Dat neem ik de politie erg kwalijk”, aldus de vrouw.

Volgens officier van justitie Van Veen was er desondanks sprake van uitbuiting van de vrouw: “Het geld dat zij verdiende werd op zíjn rekening gestort. Daar had zíj geen pas van. Híj kocht een BMW van dat geld, een peperduur Breitlinghorloge en andere sieraden. Zíj moest werken, hij deed niks, maakte haar geld op en hield er bovendien relaties met andere vrouwen op na”, aldus Van Veen. Hij eiste een werkstraf van 240 uur en acht maanden cel voorwaardelijk.

Advocaat Goedvriend noemde Van Veen echter een ‘moreel inquisiteur’: “Mevrouw doet wat ze doet. Zij was gewoon kostwinner. Dat hij in een afgeluisterd telefoontje klaagde dat er zo weinig geld binnenkwam, zegt niks. Dat doet mijn vrouw ook weleens, maar zij buit mij toch ook niet uit. Ze zijn al vijf jaar samen, een duurzame relatie. Mevrouw is intelligent en weet precies wat ze wil. Er is géén slachtoffer, géén uitbuiting, géén zaak: ik vraag vrijspraak.”

Ze zijn echt idioot bij het OM: “Hij deed niks”!!  Hoeveel vrouwen in een relatie doen er niks en geven het geld van hun man uit??

Over twee weken uitspraak.

Update 19 januari 2010
Het werd vrijspraak

Vreemd genoeg werd er in de media hieraan geen enkele ruchtbaarheid gegeven.
Het blijkt dat de vrouw i.v.m. haar werk een belastingschuld heeft. Het OM bood haar met enige druk aan deze belastingsschuld naar haar zogenaamde pooier over te zetten mits zij haar slachtofferschap zou erkennen. De vrouw weigerde echter op deze deal in te gaan.

Advertisements