Cohen: Deur op haakje doen

Om overvallers duidelijk te maken dat misdaad niet loont, moeten we desnoods hun mooie gympen maar afpakken. zegt Burgemeester Job Cohen van Amsterdam naar aanleiding van het toenemend aantal overvallen in de hoofdstad.

,,Het is duidelijk dat we naar nieuwe methoden moeten zoeken om het tij te keren. Het afpakken van mooie schoenen klinkt wellicht wat gek, maar kan een effectieve maatregel zijn”, aldus de burgemeester. Volgens hem moet het de daders duidelijk worden gemaakt dat ze alles wordt afgenomen waar ze niet eerlijk zijn aangekomen. ,,We moeten echt alles uit de kast halen om het aantal overvallen in te perken”, laat Cohen.

,,Ik kan de mensen alleen maar aanraden heel voorzichtig te zijn als er iemand aanbelt. Behalve goede sloten is het aan te bevelen een haakje op de deur te doen, waardoor ongenode gasten niet zomaar binnen kunnen stappen. Het is triest dat dit moet, maar het is een manier om erger te voorkomen”, aldus de Amsterdamse burgemeester.”

Een mooi advies van Cohen, maar hij vergeet dat veel mensen dit al jarenlang doen, het is dus eigenlijk het intrappen van een open deur. Is dit nu het resultaat van jarenlang ‘de boel een beetje bij elkaar houden’.

Misschien is het direct afpakken van de gympen van geboefte wel een te ‘snoeiharde’straf, misschien eerst maar es beginnen met het afpakken van de veters, alleen in het weekend?

Ach, wellicht is het net zo effectief als het roepen van ‘Groene Ijsberen’, zoals jaren geleden über kamergeleerde Donner in zijn toenmalige rol als minister van justitie aanraadde om overvallers af te schrikken

Advertisements