Vrouw verdachte van brand in Zeist

De verdachte in de zaak Narges. Zij is te zien bij het binnenkomen -vlak vóór de moord- en daarna, in de lift, bij het wegggaan -vlak ná de moord. Bij het binnenkomen zet zij een capuchon met lichte bontkraag op. Bij het weggaan draat zij een pet

Hoogstwaarschijnlijk zit een vrouw achter de fatale brand in de Geroflat aan de Laan van Vollenhoven in Zeist.

Op 7 december 2009 liep de Afghaanse bewoonster Narges Achikzei (23), die zou gaan trouwen, ernstige verwondingen op toen zij in brand werd gestoken. Ze overleed later in het ziekenhuis.

Er zitten 25 rechercheurs op de zaak. Uit onderzoek blijkt nu dat er waarschijnlijk een vrouwelijke verdachte in het spel is. Zij zou donker haar hebben en ongeveer 1.60 meter lang zijn. Zij heeft mogelijk brandwonden opgelopen. De politie sluit niet uit dat zij hulp van derden heeft gehad. Over het motief is nog niets bekend, maar het zou kunnen gaan om een ‘crime-passionel’.

In Google docs staat een briefwisseling tussen wat de werkgever van Narges en een letsel advocaat lijkt te zijn die mogelijk licht op een motief werpt. Hieruit blijkt dat de werkgever klaarblijkelijk met Narges had willen trouwen, maar dat de familie dit niet zo zag zitten.

Anderen zeggen echter weer dat de werkgever een stalker was en dat Narges niet met hem wilde trouwen.
Feit is dat zowel Narges als haar werkgever Ralph zich voor de rechter moesten verantwoorden. Narges voor oplichting van haar werkgever en werkgever Ralph voor het aantasten van haar eer en goede naam.

Update: Er is inmiddels een vrouw -Aryan R.- gearresteerd.

Advertisements